Extra tips voor meer werkgeluk

Choose Happiness at Work

Speel het spel “Choose happiness @ Work”

Via gamification kan je niet enkel inwerken op de teamsfeer, maar ook op de prestaties en betrokkenheid. Het spel Choose Happiness at Work van Happy Brain Science leent zich daar perfect toe en maakt de tongen los bij de deelnemers. Tijdens het spel worden dagelijkse dilemma’s van op de werkvloer besproken. De spelers gaan samen op zoek naar creatieve oplossingen. Zo wordt het spel dus heel erg hands-on met vaak concrete actieplannen als gevolg. Een flinke portie plezier krijg je er gratis bij!

Contacteer ons voor meer info via info@tryangle.be

Stop met (ver)oordelen!

Het maakt niet uit wat je doet, maar anderen zullen altijd opmerkingen geven. Op dezelfde manier ken jij niet alle elementen die spelen in de context van de beslissingen die anderen maken.

Stoppen met (ver)oordelen is als een cadeautje dat je aan jezelf geeft. Het maakt je leven moeitelozer, leuker en lichter. Je gunt het jezelf om het leven simpelweg over je heen te laten komen, zonder er continu iets van te vinden. Als je gewoon observeert wat er is, is er minder hokjesdenken en meer openheid en connectie in relaties.

Organiseer een teambuilding

Als team dingen samen doet, plezier maken of een gemeenschappelijk doel stellen geeft een heuse boost aan de team vibes! Teamgames zijn een enorm leuke combinatie: samen met je collega’s los je vragen op, werk je je door een behendigheidsparcours en duik je van de ene uitdaging in de andere op zoek naar sleutels, conclusies en feel good momenten. Een middagje Teamgames staat gegarandeerd bol van gezonde competitie en big smiles. En net daar schuilt de kracht: de portie humor en fun maken het ons mogelijk om ons rationele masker af te zetten. Op die manier zakken we vanuit ons hoofd als het ware weer in ons lichaam en durven we eindelijk weer voelen. Ver weg van de werkrealiteit voeden de Teamgames zo de teamspirit op een heel onverwachte manier: door samen te werken ontstaat (opnieuw) verbinding en dat kan in onze tijden vol stress en druk(te) alleen maar heel erg welkom zijn.

Nood aan inspiratie? Op deze webpagina vind je een aantal formules waar je als team sterker uitkomt.

Wees Mindful

De grote kunst om mindful (lees: bewust) te zijn, is je aandacht te focussen op het hier en nu, de plek waar ook je lichaam aanwezig is. Dé mindful vraag luidt dan ook: wat is jouw probleem hier en nu? Laat een (mentale) foto van je actuele ruimte en op dat huidige moment je antwoord inspireren en je zal merken dat je hier en nu zelden een stressor aantreft.

Dit in tegenstelling tot het daar en dan: toekomst en verleden zitten vol potentiële stressbronnen. Laat je geest de vrije loop en je automatische piloot loodst je stante pede naar een herinnering of een fantasierijke toekomst vol stresserende doemscenario’s. Focus op het hier en nu en je zal kunnen ontspannen!

Pas de focus op het het huidige moment vooral ook toe op je werkplek. In plaats van te stressen over de presentatie die je morgen moet geven of nog te kniezen over de rotvergadering die je gisteren hebt gehad, zal je veel minder energie verliezen wanneer je enkel focust op de taak waaraan je op dat moment werkt.

Het belangrijkste is: Hoe voel jij je hier en nu? Wat kan je werkgeluk op dit moment verbeteren en wat kan jij daarvoor doen?

mindful or mind full

Geef eens een compliment

Een heel eenvoudige manier om voor meer werkgeluk voor jezelf en dat van je collega’s te zorgen is het geven van een complimentje. Geef een oprecht compliment, eentje dat specifiek is voor de collega in kwestie, en dat verwijst naar een zeer recente taak of gebeurtenis.

We hebben allemaal wel eens de neiging om dingen als vanzelfsprekend te beschouwen. Dus misschien kan jij eens stilstaan bij wanneer de laatste keer is dat je een collega nog eens een oprecht complimentje hebt gegeven? Een klein gebaar kan een wereld van verschil maken voor de ander.

We geven je alvast een uitdaging: Verras elke dag minstens 2 collega’s met een oprecht compliment! Geniet van de glimlach op hun gezicht en wees maar zeker dat er complimentjes terugkomen 🙂

Vind je het moeilijk om dit face 2 face te doen, je kan ook altijd een leuke post-it kleven!

Breng je vergaderingen in beweging

Eén van de groeiende trends in het professionele leven is het staand of wandelend vergaderen. Je komt er eens mee op een andere plek dan de gekende muffe vergaderzalen en het is trouwens efficiënter en gezonder!

Wandelend vergaderen houdt medewerkers actief, in beweging, haalt hen van hun stoel en geeft hen een extra dosis frisse lucht en zonlicht. De nieuwe setting kan tot meer inspiratie, een heuse creativiteitsboost, en flexibeler denken leiden, hetgeen de meeting meteen ook productiever maakt. Daarnaast kan dit soort vergaderen ook de groepsdynamiek en de hiërarchische interacties verbeteren en makkelijker maken. De communicatie kan vlotter verlopen omdat we niet aan het bureau, de vergadertafel of onze laptops gekluisterd zitten. Het wandelen op zich heeft ook een rechtstreekse impact op ons brein, waardoor mensen vanzelf opener gaan communiceren met anderen.