Week van het werkgeluk

Hoe werkt het?

Werkgeluk

Werkgeluk krijgt in België steeds meer aandacht. Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig op hun werk en heeft 27% één of meerdere slechte werkdagen per week. Ondanks de toegenomen aandacht voor (werk)geluk, zien we dat er in België nog een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Ons werk scoort beduidend lager. Dat is jammer, want we brengen veel tijd door op ons werk. Bovendien, meer geluk op het werk heeft ook impact op de rest van ons leven. Ook voor organisaties is werkgeluk relevant. Gelukkige medewerkers zijn gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever.

 

Week van het Werkgeluk

Wij geloven dan ook dat meer aandacht voor werkgeluk belangrijk is en dat dit thema een aparte week verdient, naast de geluksweek en the International Day of Happiness. Omdat er dus nog heel wat opportuniteiten zijn om onze scores op vlak van werkgeluk te verbeteren, zet Tryangle in België, samen met enkele partners, de schouders onder de ‘Week van het Werkgeluk’. Een internationaal initiatief dat jaarlijks plaatsvindt tijdens de laatste werkweek van september. Een uitgelezen kans om na de zomer(vakantie) stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je job en/of hoe je als organisatie omgaat met het werkgeluk van je medewerkers.

De Week van het Werkgeluk is bedoeld om mensen en organisaties die werkgeluk belangrijk vinden samen te brengen. Om elkaar te inspireren en de handen in elkaar te slaan om werken aan werkgeluk tot de normaalste zaak van de wereld te maken. Deze week wil een echte katalysator zijn om werkgeluk overal op de agenda te zetten en verdere initiatieven aan te moedigen.

 

Internationaal initiatief, in België leidt Tryangle

Deze internationale themaweek wordt ook in tientallen andere landen georganiseerd. Tryangle, die zich focust op #welzijnsinterventies en #werkgeluk, zet het initiatief in België dan ook met veel plezier op de rails op vraag van partners Woohoo Inc (Denemarken) en Happy Office (Nederland).

Je kan op zoveel uiteenlopende manieren deelnemen, dat we dan ook iedereen uitnodigen om eigen werkgeluk-evenementen te organiseren tijdens de laatste week van september.

Ontdek hier op welke manieren je kan deelnemen

Onderteken het manifest

Ben je een echte believer wat werkgeluk betreft? Onderteken dan het manifest!

 • Sluit je aan bij de groeiende groep van mensen en organisaties die het belang van werkgeluk wil onderstrepen en bereid is daar energie in te stoppen.
 • Help mee om de bekendheid en het bewustzijn van #werkgeluk verder te verspreiden.
Onderteken het manifest
Werkgeluk Manifest
in-company
werkplezier
Tryangle workshop

Organiseer een activiteit in jouw bedrijf

Vind jouw bedrijf werkgeluk belangrijk? Organiseer een in-company activiteit tijdens de Week van het Werkgeluk. Meld je aan via deze website en je initiatief en bedrijfsnaam wordt gratis vermeld op onze kalender. Je kan laten zien waar je als organistie mee bezig bent: Goed voor je employer branding en een manier om je werknemers in het zonnetje te zetten en hun betrokkenheid te verhogen. Stel een sessie, een namiddag of zelfs de hele week in het thema van werkgeluk en bezorg jouw medewerkers en collega’s een big smile.

We zetten je alvast op weg met enkele leuke werkgeluk ideetjes:

 • Organiseer een werkgeluk-inspiratiesessie en ontdek welke uiteenlopende dingen jouw collega’s blij maken
 • Lanceer een welzijns-challenge
 • Start alvast met het meten van werkgeluk
 • Maak een geluksmomenten-op-het-werk-muur als positieve inspiratie
 • Voer een workshop rond het voorkomen van burn-out en omgaan met stress
 • Organiseer een positief ontmoetingsmoment tussen collega’s rond beweging, gezonde voeding, ontspanning of humor
 • Ontdek de volledige toolbox hier

Kan je nog meer inspiratie of ideeën gebruiken?

 • Klik hier voor meer opties rond workshops of teambuilding activiteiten die specifiek gericht zijn op het verhogen van werkgeluk.
 • Of neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar info@tryangle.be. We denken met veel plezier met je mee.
Meld jouw in-company activiteit hier aan

Word ambassadeur

Geloof jij in werkgeluk en wil je nog meer doen om werkgeluk op de kaart te zetten? Word dan ambassadeur van de Week van het Werkgeluk.

 • Onderteken het Manifest en deel het met je netwerk
 • Enthousiasmeer andere professionals om het Manifest te ondertekenen
 • Breng werkgeluk en de voordelen ervan tot leven en inspireer anderen
 • Deel de initiatieven rond de Week van het Werkgeluk en moedig anderen aan om ook een activiteit te organiseren
Meld je aan als ambassadeur
happy coffee

Word partner van de Week van het Werkgeluk

Werk jij als coach, trainer, werkgelukdeskundige of heb je een andere dienstverlening rond werkgeluk? Organiseer dan een eigen evenement, workshop of ludieke activiteit en haak aan tijdens de Week van het Werkgeluk! Zet je activiteit op en bepaal uiteraard ook zelf of je er geld voor vraagt en wij nemen jou mee in onze themaweek. In ruil voor een zeer bescheiden partner fee mag je het volgende verwachten:

 • je logo wordt op de homepagina van de weekvanhetwerkgeluk.be vermeld,
 • je activiteit wordt toegevoegd aan de kalender met doorkliklink, zodat geïnteresseerden zich kunnen inschrijven
 • je surft mee op de communicatie en persaandacht rond de Week van het Werkgeluk.
Interesse om partner te worden? Neem contact op!

De Week van het Werkgeluk is in België het initiatief van

Tryangle BVBA werkt aan welzijn en geluk op het werk via training, coaching, teambuilding en consulting.

Meer weten over Tryangle

De Week van het Werkgeluk is een internationaal concept in samenwerking met

Wil je graag weten wat er in het buitenland gebeurt tijdens de Week van het Werkgeluk? Neem dan een kijkje op de internationale website.

International Week of Happiness