Persinfo : De Week van het Werkgeluk in België

Tijdens de derde week van september vindt jaarlijks de Week van het Werkgeluk plaats. Een internationaal initiatief om het belang van werkgeluk zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en zoveel mogelijk mensen, bedrijven en organisaties warm te maken en te sensibiliseren. Ook in België vinden lokale activieiten plaats waardoor ook steeds communicatie in het Nederlands en het Frans is voorzien

Waarom Werkgeluk ?

Internationaal onderzoek toont aan dat heel veel werknemers regelmatig een slechte dag op het werk hebben, zich niet betrokken voelen bij hun werk of lijden aan stress- en spanningsklachten door hun job. Dat is jammer, want werkgeluk zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn : geëngageerde werknemers die voluit kunnen zeggen dat ze hun job graag doen zijn immers veel productiever. Daar willen we naartoe !

Wat staat er op het programma ?

Via de website van de weekvanhetwerkgeluk.be blijf je steeds op de hoogte van alle activiteiten en inspiratie die wordt gedeeld.

1. Het Manifest voor Werkgeluk

Iedereen kan het manifest voor werkgeluk ondertekenen en zich inzetten om voor zichzelf en zijn/haar organisatie werkgeluk op de agenda te zetten, actief te promoten enz.

2. Activiteiten in en door organisaties

Organisaties kunnen naar aanleiding van de Week van het Werkgeluk hun activiteiten registreren: workshops, teambuilding, een verrassing voor de werknemers, verschillende challenges… Je kan het zo gek niet bedenken of het gebeurt ergens in België tijdens de Week van het Werkgeluk.

3. Uitgelichte activiteiten op onze kalender 

In de aanloop naar en tijdens de Week van het Werkgeluk kan je doorgaans deelnemen aan heel wat (gratis) activiteiten boordevol tips en inzichten voor meer werkgeluk voor jezelf, je collega’s en je organisatie. Via de kalender kan je alle activiteiten ontdekken.

4. Aandacht op social media en daarbuiten

We willen dat je er niet naast kan kijken : iedereen wordt uitgenodigd om best practices te delen, een verslagje te maken van de werkgelukactiviteiten met de hashtag #weekvanhetwerkgeluk. Wergeluk verdient een brede golf aan aandacht!

5. Internationaal

De Week van het Werkgeluk is ontstaan in Nederland (onder de vleugels van Happy Office) en wordt in België gedragen door Tryangle. Over de ganse wereld gebeurt er tijdens die week vanalles rond werkgeluk. Meer info op https://www.internationalweekofhappinessatwork.com

Meer info en persmateriaal

Je kan steeds terecht bij Griet Deca (griet@tryangle.be – 0496371519) of Kim Hilgert (kim@tryangle.be – 0496724752) voor alle informatie over de Week van het Werkgeluk.  De Franstalige website is https://www.semainedubonheurautravail.be.