0
Hero CaseNieuws

100% Together bij Linum Group

By 27 september 2023No Comments

– Happiness at Work Hero Case –

Deze Hero Case kregen we toegestuurd van Febe De Kuyssche van Linum Group.

Over Linum Group 

Linum Group is een snelgroeiende familiale groep van ondernemingen met hoofdzetel in België (8520 Kuurne) en verkoopkantoren in Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.
Linum Group is toonaangevend in de toelevering van afgewerkte producten en toebehoren voor bedrijven met een passie voor perfecte en duurzame installaties in koeltechniek, HVAC/S, grootkeukentechniek, interieur, winkelbouw en intralogistiek.

Onze waarden

Onze ca. 130 medewerkers, verspreid over 4 complementaire bedrijven, nemen met overtuiging 5 pijlers ter harte:
– klantvriendelijk denken én handelen
– samenwerken
– verantwoordelijkheid nemen
– professionalisme
– kwaliteit leveren ten voordele van de klant

Ons motto = 100% together

Bij ons voel je het familiale nog steeds. Onze medewerkers en klanten staan steeds op de 1e plaats. 100%together. Om dit te behouden en te versterken, zetten we in op initiatieven zoals deze:

  • Flexibele werkuren
  • Een jaarlijks budget voor teambuilding
  • De “Linovation Ideas” ideeënbus waar collega’s kunnen posten. We kijken wat wij kunnen verbeteren en luisteren naar de wensen van onze medewerkers.
  • Omdat gezondheid belangrijk is voorzien wij wekelijks twee stukken fruit voor onze collega’s, bestaat sinds kort de mogelijkheid om te werken op zitballen en kregen onze collega’s een cursus ergonomisch werken. Door actief te zitten, blijft de geest ook actiever.
  • We zetten in op werkplezier met Kubbspel, tafelvoetbal, pingpong, het Linum Café,…

Celebrate 40 years

Wij bestaan dit jaar 40 jaar en vieren dit het hele jaar door.
Zo voorzien wij elke maand een geschenk voor onze medewerkers, zoals een drinkfles, een ontbijt, een familiedag met rondleiding in onze nieuw gebouw, een taartje, een sweater, een afterwork met foodtruck,…

Visie van de CEO

Met de dag van de medewerker formuleerde onze CEO Jan het als volgt:

“The foundation of our company is not deeply embedded under the ground but grows with every smile you bestow on our customers, your colleagues and all our partners around us. How we perform as a company is the result of the many small gestures and extra efforts that you make every day. 
On behalf of the family, we want to thank you all for the energy you bring to contribute to the soul of our company. 
We are extensively celebrating Linumgroup’s 40th year this year. This has only been possible because of all of you, each and every day.”

100% together nav de Week van het Werkgeluk

Deze maand gingen we allen naar de Efteling. De ideale voorbereiding om de week van het werk geluk te starten.
Zo deelden wij dit ook op onze SharePoint.

De verloop van dat weekend?

  •  Alle collega’s kregen de kans om met hun gezin deel te nemen. Het vertrek op vrijdag avond met de bus luidde een gezellig weekend in, met een magische dag in het park, een fijn diner samen en zelfs een bezoekje aan de Aquanura Show en een afsluitend aperitief.
  • Tegelijk een mooie gelegenheid om op zaterdagavond 40 years Linum Group én de verjaardag van onze CEO Jan te vieren. Een groot feest, waar alle collega’s een persoonlijke boodschap nalieten.
  • Oprichter Fred Vanderbeke bedankte iedereen voor de aanwezigheid met deze woorden: Met de inzet en passie van jullie allen is de toekomst van onze bedrijvengroep met Jan als piloot in de cockpit zeker gegarandeerd. Door met ons allen ons best te doen voor elkaar, klant en leverancier tekenen we steeds en absoluut altijd  de  goede route uit.”
  • Zondagmiddag keerden we met ons allen terug om er deze week volop voor te gaan. 100%together.

Meer info

Op onze jobsite vind je alvast onze gloednieuwe bedrijfsvideo.
Ook op onze sociale media kan je steeds onze acties volgen.

Reasons for success

We vroegen aan Kim Hilgert, Corporate Well-Being Expert van Tryangle Happiness & Well-Being at Work, om haar feedback omtrent deze werkgeluk initiatieven:

“Linum Group bewijst een voorbeeldige inzet voor het welzijn en geluk van zijn werknemers door programma’s te introduceren die het bedrijf in staat stellen om “100% together” te zijn.”

– “De organisatie draagt gezondheid en welzijn hoog in het vaandel door acties te implementeren rond gezonde voeding, beweging en ergonomie. Maatregelen die bijdragen aan de algehele vitaliteit en veerkracht van medewerkers.”

– “Het vieren van mijlpalen en zowel kleine als grote successen is een cruciaal element in het opbouwen van een positieve bedrijfscultuur. Linum Group zet jaarlijks in op teambuilding maar maakt tevens gebruik van het 40-jarig jubileum om alle medewerkers extra in het zonnetje te zetten. De gerichte dankwoorden van het management voor de dagelijkse inspanningen, gekoppeld aan cadeautjes en leuke activiteiten zijn initiatieven die ongetwijfeld een warm gevoel van erkenning, waardering en samenhorigheid bezorgen.”

– “Tot slot zie ik ook een duidelijke aandacht voor het vergroten van de betrokkenheid en motivatie door de flexibele werkuren, het openstaan voor ideeën, verbeterpunten en wensen van medewerkers en de ruimte voor werkplezier en connectie met heel wat speelse initiatieven.”

Een mooie mensgerichte aanpak die het versterkend effect onderstreept van hoe je door medewerkers op de eerste plaats te zetten bijdraagt aan een kwalitatieve dienstverlening naar de klant toe.

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2023

 in de gloednieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld je organsatie aan

Doet jouw organisatie iets speciaals tijdens de themaweek? Zet je activiteiten in de kijker!

Download de visuals