... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Hero CaseNieuws

Dagelijks inzetten op werkgeluk bij VanAnaarBETER

By 22 september 2022No Comments

– Happiness at Work Hero Case –

Deze Happiness at Work Hero Case werd ons bezorgd door Lize Mosselman van VanAnaarBETER omdat zij werkgeluk op een bijzondere manier integreren in hun dagelijkse werking.

Ontdek hieronder meer over waarom deze organisatie werkgeluk zo belangrijk vindt en hoe ze er concreet op inzetten:

Over vanAnaarBETER

VanAnaarBETER is een werving- en selectiekantoor uit Dendermonde. Het is hun doel om bedrijven en kandidaten te helpen groeien door de juiste match te maken tussen beide. Ze koppelen de juiste partijen aan elkaar om ze beiden van A naar BETER te brengen.

Tijdens deze zoektocht streven ze elke keer opnieuw naar een eerlijke, transparante en persoonlijke aanpak. VanAnaarBETER wil een partner in crime zijn voor zowel de bedrijven als de kandidaten.

Dagelijks werken aan werkgeluk

Het woord ‘werkgeluk’ is een constante tijdens hun dagelijkse werking. Niet alleen voor hun klanten en kandidaten, maar ook voor de werknemers van vanAnaarBETER zelf.

Hieronder kan je enkele initiatieven vinden die door de zaakvoerders Dirk Colman & Anja Warrot zijn opgesteld:

Sportverlof

Bij vanAnaarBETER wordt er geïnvesteerd in het belang van een gezonde geest in een gezond lichaam. Daarom kunnen wij genieten van sportverlof. Per uur dat wij sporten, ontvangen wij 12 min. sportverlof. Met dit initiatief hebben wij ook een award ontvangen van ‘sportlabel 22 -24’.

Kantoorhonden

Het is wetenschappelijk bewezen dat de aanwezigheid van een kantoorhond de stress op de werkvloer reduceert en de sfeer ten goede komt. Daarom hebben wij niet 1, niet 2, maar 3 kantoorhonden. Als de kantoorhonden van de zaakvoerders niet aanwezig zijn, mogen de honden van de werknemers afwisselend langskomen.

Dichtbij huis werken & thuiswerk

VanAnaarBETER geeft de mogelijk om 1 tot 2 dagen van thuis uit te werken en zet in op werknemers uit de regio.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

VanAnaarBETER vindt het belangrijk dat er steeds voldoende ruimte is om te groeien en te ontwikkelen. Want ook dit draagt bij tot werkgeluk. Maandelijks volgen er gesprekken met de zaakvoerders om de persoonlijke ontwikkeling te bespreken. Dit zijn steeds warme gesprekken waar de persoon centraal staat onder de naam ‘Let’s Grow’.

Teamgeest

VanAnaarBETER houdt zich sterk vast aan de kracht van een hecht team. In ons team draagt iedereen zorg voor elkaar. We luisteren naar elkaar, brengen regelmatig dessertjes mee, volgen dossiers op bij afwezigheid, vieren mee in het geluk bij plaatsingen, zijn een schouder om op te huilen en zoveel meer. Regelmatig gaan we ook met het team op stap.

Werkomgeving

Het kantoor van vanAnaarBETER is een gerenoveerde en geklasseerde seinwachterswoning boordvol charme en rustige elementen. Er is voldoende ruimte om afzonderlijk te werken, alsook in team.

Work-life balance

Bij vanAnaarBETER staat work-life balance voorop. We kunnen genieten van flexibele werkuren waardoor er naast het harde werk ook voldoende ruimte kan gemaakt worden voor het gezin.

Onze CHO Kim Hilgert ziet in ieder geval héél wat succesfactoren om deze organisatie als Happiness at Work Hero Case in de kijker te zetten.

– Ik word er persoonlijk heel erg blij van omwille van mijn eigen viervoeters, maar het initiatief omtrent de kantoorhonden springt sowieso in de kijker omdat het iets zegt over de werkcultuur, naast het feit dat een hondvriendelijke omgeving inderdaad een stevige veerkracht-, creativiteit- en moraalbooster is.
– Creatieve manieren om in te zetten op fysieke gezondheid zien we natuurlijk graag voorbij komen, net als de flexibiliteit omtrent hybride werken en work-life balance die ruimte laat voor medewerkers om hun werk af te kunnen stemmen op hun privéleven.
– Dat ook de ‘basics’ niet worden vergeten met een motiverende werkomgeving die medewerkers zowel gelegenheid biedt voor focustijd als voor connectiemomenten kan ons zeker charmeren!

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2022

 in de nieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken
het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld jouw organisatie aan

Ook in 2022:

Global Online Happiness at Work Summit

Meer weten