0
Hero CaseNieuws

De sterke team spirit van Funkey

By 20 september 2022No Comments

– Happiness at Work Hero Case –

Deze Happiness at Work Hero Case werd ons bezorgd door Thomas Van Keymeulen, Junior Digital Marketeer bij Funkey. Zij wilden absoluut deelnemen aan de Week van het Werkgeluk omdat well-being at work voor hen superbelangrijk is

Ontdek hieronder meer over hun sterke teamspirit:

Over Funkey

Funkey ondersteunt organisaties bij het zoeken en boeken van het ideale teamevent op maat. Op hun platform vind je meer dan 500 verschillende teambuildingactiviteiten.

Als teambuildingpartner weten ze als geen ander hoe belangrijk werkgeluk is. Hun eigen team is daar het perfecte voorbeeld van. Ze vormen een jong en enthousiast team, met harde werkers die het niet erg vinden om af en toe een tandje bij te steken.

Wat zijn volgens hen de sleutels voor succes?

De Funkey Factors

Iedereen in het team schreeuwt stuk voor stuk de 4 Funkey Factors uit namelijk FUN, HUG, WOW en TOP.

FUN staat voor het werkplezier. We zijn positief, stellen open vragen en voelen ons betrokken met al onze medewerkers. We omarmen de kleine gelukjes en successen en geven daarnaast ook waardering aan het werk van onze collega’s.

Met TOP bedoelen we dat iedereen zijn sterke punten inzet om zo een bijdrage te leveren voor Funkey. We leveren kwaliteitsvol werk af en geven feedback op een respectvolle en opbouwende manier.

De WOW-factor staat voor initiatief nemen en pro-actief meewerken. Iedereen probeert altijd dat tikkeltje extra te leveren en haalt voldoening uit het werk. We zoeken samen naar oplossingen om onze werking te blijven optimaliseren.

Als laatste hebben we de HUG-factor. We zijn begaan met elkaar en stimuleren het welbevinden van onze collega’s met ons enthousiasme. We delen kennis, helpen elkaar en we groeien samen.

Teamverbinding

Aangezien we teamevents organiseren voor andere bedrijven kennen we als geen ander de meerwaarde hiervan. Elke maand testen we een activiteit van één van onze partners of organiseren we een strategie-dag waar we luisteren naar de noden van de werknemers en bekijken we wat de plannen voor Funkey in de toekomst zijn, dit altijd in combinatie met een leuke activiteit.

Flexibiliteit

Iedereen heeft een eigen optimale manier van werken. Daarom zijn er bij Funkey flexibele uren. Iedere maandag is iedereen op kantoor en vindt onze wekelijkse teammeeting plaats aan het begin van de meeting laat iedereen weten wanneer hij of zij werkt van thuis uit, zo ontstaat er geen verwarring.

Werkplezier

Daarnaast heerst er een ontspannen sfeer op de werkvloer. Er is ruimte voor persoonlijke gesprekken en om moppen te tappen. Onder de middag lunchen we samen met het hele team en wordt het werk even aan de kant geschoven. Is er iemand jarig of heeft er iemand iets te vieren dan gebeurt dit altijd met een taartje en een glaasje cava. Alsook een cadeautje van alle teamleden.

Employee Engagement

We waren ook reeds te gast bij de ZigZagHR podcast om te spreken over het belang van employee engagement en teambuildings. Beluister de aflevering via deze link.

Een foto van hun knotsgekke team op hun laatste strategiedag.

De feedback van CHO Griet Deca over deze Hero Case:

“Een mooi voorbeeld van een organisatie “that walks their talk”. Een sterk team begint bij duidelijke organisatie-waarden, medewerkers die zich hier helemaal in kunnen vinden en daarnaast ruimte voor inbreng en overleg.
Hun flexibele aanpak en heldere communicatie laat toe dat iedereen zijn eigen manier van werken kan toepassen, wat natuurlijk tot een sterk gevoel van autonomie én engagement leidt.
Ze maken ook overduidelijk veel plezier samen, en wat je graag doet, doe je nu eenmaal beter!”

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2022

 in de nieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken
het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld jouw organisatie aan

Ook in 2022:

Global Online Happiness at Work Summit

Meer weten