... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

De Try a Different Angle Podcast: een tipje van de sluier

By 9 september 2022september 16th, 2022No Comments

Te beluisteren vanaf maandag 19 september

Kom nu al meer te weten over onze eerste afleveringen

Tryangle gaat in gesprek met organisaties om hun visie op welzijn en geluk op het werk te ontdekken en hoe ze het aanpakken. We praten met welzijninitiatiefnemers en werkgelukambassadeurs over alle mogelijke aspecten van werkgeluk en de concrete interventies die ze hebben gelanceerd vanuit hun specifieke rol – wat deze ook mag zijn.

Je ontdekt zo niet alleen waarom werkgeluk belangrijk is en de aspecten waarop verschillende bedrijven de nadruk leggen, maar je krijgt ook heel wat tips en inspiratie mee: concrete manieren waarop dit topic zich kan vertalen op de werkvloer, welke stappen de organisatie gezet heeft en welke plannen ze nog hebben, wat wel en niet werkt, wat de impact en resultaten ervan zijn,…

Abonneer je nu al op deze podcast via je favoriete kanaal en mis geen enkele aflevering of abonneer je op ons Youtube kanaal en volg de Podcast Playlist. Klik op de onderstaande knop voor alle info.

Meer info over de podcast

Vanaf 19 september kan je deze Podcast afleveringen beluisteren:

We geven bij Tryangle zelf graag het goede voorbeeld. In deze eerste aflevering bijten Griet en Kim – de Chief Happiness Officers van Tryangle – de spits af. Ze hebben een gezellige babbel over welzijn en werkgeluk.

De basis voor elk gesprek in deze podcast reeks is een lijst met 7 stellingen, waaruit we onze gesprekspartners telkens één stelling laten kiezen. In deze aflevering kiezen Kim en Griet elk een stelling uit en vertellen ze hun persoonlijke verhaal dat daarbij hoort.

Heel nieuwsgierig? Beluister hier alvast een korte clip!

Sanne De Prycker is HR Business Partner en Preventieadviseur bij VGD, een kennispartner voor heel wat bedrijven. Met meer dan 40 jaar ervaring ondersteunen ze ondernemingen in vraagstukken rond tax, audit, accountancy, HR-zaken en dergelijke meer.

De stelling die Sanne koos is: “Bij ons is het fantastisch om te werken”, en dat zorgde voor een boeiend gesprek. Sanne heeft het onder andere over luisteren naar medewerkers, over omgaan met verloop en absenteïsme, over de verbondenheid tussen de verschillende regionale kantoren en over de klantentevredenheid als indicator voor de tevredenheid van de medewerkers.

Heel nieuwsgierig? Beluister hier alvast een korte clip.

Linda Cappelle is de heel fiere directeur van Bright Plus, een bedrijf met een zeer specifieke bedrijfscultuur die gestoeld is op werkgeluk en met een heel duidelijke wellbeing strategie.
Daarnaast is ze ook auteur van het boek “Fulltime gepassioneerd”. En onlangs verscheen haar nieuwste boek “Goodbye assistant, hello professional”.
Linda heeft het in dit interview o.a. over persoonlijk leiderschap en de 5 pijlers in het welzijnsbeleid van Bright Plus, maar ook over de sterkte van een bottom-up verhaal, de uitdagingen rond hybride werken en over het belang van feedback en de kracht van kwetsbaarheid.

Beluister hier alvast een korte clip.

Alexander Alonso is General Manager bij BD benelux, een medisch-technologisch bedrijf met als doel het verbeteren van de gezondheidszorg voor een betere wereld. Dat doen ze door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg.
In dit gesprek heeft Alexander het onder andere over de meest gemaakte denkfout bij burn-out (“het kan mij niet overkomen”), over de impact van de corona pandemie, over hoe je de mens centraal kan blijven stellen – ook in een moeilijke context – en over de focus op ‘servant leadership’ en het concept work life harmonie ipv balans.

Beluister hier alvast een korte clip.

Carolien Van Belle is HR & Facility Manager. Katrijn Vekens is Product & Marketing Executive. Samen creëren ze een happy workplace voor de medewerkers van Kinnarps.  En dat gaat over meer dan alleen de comfortabele stoelen waarin we mogen zitten voor dit gesprek.
Carolien en Katrijn hebben het onder andere over hoe werkgeluk bijdraagt tot productiviteit en over hoe de kantoorinrichting voor een aangename werkomgeving zorgt. Maar ook over het belang van een open communicatie cultuur, de war for talent en inzetten op retentie, hun Happiness Heroes en hoe hard werken ook fun mag zijn,…

Beluister hier alvast een korte clip.

Nieuwsgierig?

Beluister de trailer waarin Tryangle co-founders Griet Deca en Kim Hilgert je alvast meer vertellen over wat je van deze Podcast mag verwachten.

Luister online of op SpotifyiTunesGoogle of YouTube.

Abonneer je nu al op deze podcast via je favoriete kanaal en mis geen enkele aflevering of abonneer je op ons Youtube kanaal en volg de Podcast Playlist. Klik op de onderstaande knop voor alle info.

Meer info over de podcast

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2022

 in de nieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken
het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld jouw organisatie aan

Ook in 2022:

Global Online Happiness at Work Summit

Meer weten