... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Hero CaseNieuws

De Week van het Werkgeluk bij Bright Potentials

By 15 oktober 2021juni 30th, 2022No Comments

Happiness at Work Hero Case:

Meer en meer organisaties zetten in op het werkgeluk van medewerkers. Wij vinden het natuurlijk fijn om te zien dat er vaak van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om tijdens de Week van het Werkgeluk het nog net dat tikkeltje aangenamer te maken op de werkvloer.

Dat geldt zéker en vast voor Bright Potentials!

Over Bright Potentials

Bright Potentials is een HR-expertisekantoor voor recruitment en hr-consultancy dat gaat voor het maximaal benutten van het potentieel van mens & organisatie.
Hun opdracht en missie bestaat erin om elke dag klaar te staan voor zowel kandidaten als bedrijven door continu kennis ter beschikking te stellen en te delen. Bright Potentials onderscheidt zich in verschillende expertises: selectie, rekrutering, performance management en verloning, employer branding, strategie & HR management.

De waarden die elke Potential hoog in het vaandel draagt:

FOCUS: bij Bright Potentials zijn we doelgericht en nemen de zaken telkens in handen.
GOESTING: de diepgewortelde passie voor ons vak drijft ons elke dag om met er met volle goesting voor te gaan.
SAMEN: schouder aan schouder gaan we elke uitdaging aan. Als team van medewerkers, maar ook met onze partners en klanten.
VOORUIT: we zetten de standaarden en leggen de lat steeds hoger. We hebben de durf om ons verder te blijven ontwikkelen en gaan telkens weer vooruit.

Ontdek hieronder de initiatieven van Bright Potentials tijdens de Week van het Werkgeluk:

Bright Potentials doet met heel wat plezier mee aan de Week van het Werkgeluk!
Waarom? Omdat werkgeluk een heel belangrijke waarde is op de werkvloer én omdat we echt geloven dat gelukkige medewerkers beter presteren.
Ze zijn ook creatiever, efficiënter en in staat om grote inspanningen te leveren.

Een geluksbrenger

We zijn de week van het werkgeluk letterlijk gestart met een extra portie geluk. Ieder van ons kon op maandagochtend een persoonlijke geluksbrenger op zijn bureau terugvinden. Een klavertjevier: het veelzijdig symbool voor succes en geluk in het leven. Heel zeldzaam, dus we wilden met dit kleine gebaar laten weten dat ieder van ons alle gelukt verdient

Samen lunchen geeft altijd plezier

Bij Bright Potentials is het al keer op keer bewezen dat we samen altijd meer plezier beleven. Een gezonde en gezamenlijke lunch was dus de perfectie combinatie voor een lunch vol geluk! Even de pauzeknop induwen gedurende de dag en je gedachten verzetten, het is al meerdere keren wetenschappelijk bewezen dat het de productiviteit en efficiëntie bevordert. Dat is ons alvast gelukt.

Apérotime tijdens de week van het werkgeluk

Wie wordt er nu niet gelukkig van een lekker hapje en een drankje? ? Met z’n allen hebben we donderdag net ietsje vroeger de boeken neergelegd om een gezellige apéro aan te vatten. Een extra verrassing kwam nog op de proppen toen we onze nieuwe gadgets in primeur te zien kregen: de Bright Potentials-petjes! Heerlijke avond!

Het grote werkgeluk-bord

We staan er soms niet genoeg bij stil, die kleine momenten gedurende de dag waar we gelukkig van worden. Met het initiatief: het grote werkgeluk-bord, wilden we de aandacht daarop vestigen. We gaven iedereen de opdracht om zijn ‘kleine gelukskes’ van de dag op een groot bord te noteren. Al snel merkten we dat het bord stilaan vol kwam te staan. Een kandidaat geeft je een compliment, de lekkere kop koffie, een snoepje aangeboden door je collega… Je wordt er spontaan gelukkig van.

Een mooie afsluiter van de week van het werkgeluk

Als laatste initiatief wilden we iedereen met een goed gevoel het weekend insturen. Een complimentje kwam dan ook goed van pas. Elke collega kreeg een persoonlijke boodschap in zijn mailbox. Het tofste mailtje van de week.

Een nieuwe Senior Talent Coach

Last but not least hadden we tijdens de Week van het Werkgeluk ook nog een geslaagd seniortraject te vieren. Collega Ulrike heeft een mooi Business Plan gepresenteerd, waar ze sowieso zelf ook trots op is. Met plezier zetten we haar dan ook eens extra in de bloemetjes.

Meer info in het artikel en op de website van BrightPotentials.be.

Reasons for success

We vroegen aan Chief Happiness Griet Deca van Tryangle Happiness & Well-Being at Work wat ze het meest apprecieert in deze creatieve werkgeluk boosters:

– Kleine attenties, collega’s samenbrengen, complimenten en waardering tot leven brengen, successen vieren,… vormen een mooi recept met positieve initiatieven die de relaties maar ook de resultaten op het werk ten goede komen!

– Ook de keuze qua werkplek bevat doordachte elementen die het welzijn van medewerkers verhogen: faciliteiten die een goede worklife balance mogelijk maken, (gezonde) lunchmogelijkheden en zelfs sportieve opties en een focus op duurzaamheid.
– De waarden van Bright Potentials bruisen van het werkplezier en de teamspirit, waarbij duidelijk wordt dat ze doorheen het ganse jaar aandachtig blijven voor het feit dat hun medewerkers zich goed in hun vel voelen.
Kortom, inspirerende happiness at work best practices!

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Online Inspiration Session
tijdens de themaweek gemist?

(Her)bekijk de webinars

Steun de Week van het Werkgeluk en onderteken het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

Ook na de Week van het Werkgeluk:

Doe mee aan de Feedback Challenge

Meer weten