... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Gratis Webinar: “Druk, drukker, drukst! Werkdruk in Vlaanderen”

By 3 augustus 2023oktober 3rd, 2023No Comments

Benieuwd naar hoe het gesteld is met de werkdruk in Vlaanderen?

Volg dan het gratis webinar op donderdag 28 september

Druk, drukker, drukst! Werkdruk in Vlaanderen

In een werkbare job heb je niet te veel werkstress. Het werk motiveert, biedt voldoende leerkansen en er is een balans tussen werk en privé. Ongeveer de helft van alle jobs in Vlaanderen is werkbaar. En langdurig grootschalig onderzoek in Vlaanderen leert dat werkdruk een grote impact heeft op werkbaar werk.

Hoe hoog is die werkdruk in Vlaanderen? En hoe evolueerde deze in de voorbije decennia? Welke werknemers lopen het meeste risico om te veel werk te doen in te korte tijd? Onderzoeker Ria Bourdeaud’hui legt uit hoe de situatie in Vlaanderen eruitziet.

Benieuwd naar hoe het gesteld is met de werkdruk in Vlaanderen?
Meer weten over deze resultaten vanuit de grootschalige Vlaamse werkbaarheidsmeting? Neem dan zeker deel aan het webinar!

Meer info en toegang tot de opname

In dit rapport nemen we de werkdruk onder de loep. We gebruiken hiervoor de werkbaarheidsmetingen van de SERV gestart in 2004. Zowat vier op de tien werknemers (37,6%) en een kleine helft van de zelfstandige ondernemers (46,1%) rapporteert in 2019 hoge werkdruk. Voor de werknemers is er sprake van een stijging met een vijfde ten opzichte van de nulmeting in 2004. De werkdruk is vooral toegenomen bij het zorg- en onderwijspersoneel.
Dat de werkdruk zo hoog is en toeneemt is geen goed nieuws voor de werkbaarheid van de jobs. Voor preventie van werkstress en burn-outklachten, onevenwicht in de werk-privécombinatie en motivatieproblemen is een beheersing van de werkdruk van groot belang.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2023

 in de gloednieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld je organsatie aan

Doet jouw organisatie iets speciaals tijdens de themaweek? Zet je activiteiten in de kijker!

Download de visuals