... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Gratis webinar over autonomie en taakvariatie

Stichting Innovatie & Arbeid - Werkbaar Werk
Gratis Webinar

Werkbaar werk, werkgeluk, employee engagement, werktevredenheid, werkplezier, welzijn op het werk, employee experience,… Stuk voor stuk elementen waar organisaties, leidinggevenden en medewerkers kunnen op inzetten en die allemaal bijdragen aan een gelijkaardig doel:
zorgen dat werknemers zich goed kunnen voelen in hun vel.

Ook de Vlaamse werkbaarheidsmonitor en alle inspiratie rond werkbaar werk van de SERV Stichting Innovatie & Arbeid zijn initiatieven die op hetzelfde spoor zitten.

Wij zijn daarom ook verheugd om nog een tweede inspirerend (gratis) webinar van de Stichting Innovatie & Arbeid op de kalender van de Week van het Werkgeluk te mogen zetten, dit keer rond taakvariatie en autonomie!

Gratis webinar:
Meer taakvariatie en meer autonomie = meer werkgeluk?

Wanneer: dinsdag 21.09.2021 van 14u tot 15u15
Gepresenteerd door: Brigitte Lauwers, Stichting Innovatie en Arbeid

Wat komt aan bod in dit webinar?

Worden medewerkers gelukkig van meer variatie en meer autonomie in hun werk? Is het een succesformule om werkstress en burn-out te voorkomen? Wanneer wel en wanneer niet? Welke impact hebben taakvariatie en autonomie op werkstress, de motivatie van medewerkers, hun leerkansen en hun werk-privé balans?

Naast inzichten uit onderzoek en een kritische kijk op het model van Karasek bespreken we kort twee tools die je kan inzetten om jobs samen te stellen met meer taakvariatie en meer autonomie. Je leert hoe je aan de slag kan met de flex- of competentiematrix en je ontdekt hoe je via jobdesign een takenpakket samenstelt met voldoende taakvariatie en échte autonomie.

Voor wie? Iedereen die wil/kan werken aan werkbare jobs en meer werkgeluk en meer wil weten over jobs met voldoende taakvariatie en autonomie.

Schrijf je nu helemaal gratis in

Opmerking: Wie zich inschrijft kan na afloop de opname (her)bekijken tot enkele weken na het webinar.

Nog meer inspiratie rond Werkbaar Werk en Goed Organiseren?

Schrijf je dan ook in voor het andere gratis webinar van de Stichting Arbeid & Innovatie tijden de Week van het Werkgeluk – op maandag 20 september om 11u.

Meer info en inschrijven

Werkbaar werk, de SERV en de Stichting Innovatie en Arbeid 

De Stichting Innovatie & Arbeid maakt deel uit van de SERV en voert onderzoek uit van en voor de Vlaamse sociale partners. De Stichting Innovatie & Arbeid werkt rond drie thematische clusters: arbeidsmarkt en innovatie in ondernemingen en organisaties, werkbaar werk en langere loopbanen en ondernemerschap, economie en innovatiebeleid

Werkbaar werk is van belang voor werknemers, ondernemers én organisaties. Wie werkbaar werk heeft, heeft meer plezier in het werk, leert meer, blijft langer werken en is minder vaak ziek. Deze website geeft je inzicht en inspiratie om effectief te werken aan werkbaar werk.

Meer over Werkbaar Werk

Wat is Werkbaar Werk?

Werkbaar werk heeft te maken met de kwaliteit van werk. Werkbaar werk is werk dat boeit en je laat groeien. Het is werk dat in balans is met je privéleven. Je krijgt er niet teveel stress van en je wordt er niet ziek van. Kortom: een werkbare job, dat is een fijne job die je lang kan volhouden!

Ontdek alle componenten van Werkbaar Werk via deze link.

De componenten van Werkbaar Werk

Een goede werkorganisatie verbetert de kwaliteit van het werk

We leven in een complexe en steeds veranderende wereld. Organisaties en bedrijven werken met complexe markten en technologie die tegen een hoog tempo verandert. Daarbovenop groeit de krapte op de arbeidsmarkt. Dat vraagt om nieuwe businessmodellen en meer flexibiliteit. Een goede werkorganisatie is daarbij cruciaal.

Goed organiseren biedt niet alleen een antwoord op deze uitdagingen, maar verbetert ook de kwaliteit van het werk. Goed organiseren kan je door in teams te werken, door oog te hebben voor voldoende afwisseling en autonomie en door werk en privé in balans te houden. Ook het invoeren van aspecten van Het Nieuwe Werken of ondersteuning krijgen van je netwerk biedt kansen om het werk goed te organiseren.

Wat is afwisselend werk en autonomie?

Afwisseling in het werk duidt op hoeveel variatie je hebt in de taken die je moet uitvoeren. Als je weinig afwisseling hebt, moet je vaak dezelfde soort taken herhalen en heb je meer routinematig of repetitief werk. Afwisseling in het werk betekent dat werknemers betrokken zijn bij voorbereidende, uitvoerende en ondersteunende taken.

Mensen willen graag controle over zichzelf en hun omgeving. Ze doen dat door hun zaken zo goed mogelijk te regelen. De mogelijkheden die mensen hebben om dat te kunnen doen, noemen we regelmogelijkheden of autonomie. Medewerkers met voldoende autonomie kunnen hun werk zelf indelen en problemen oplossen. Zij bepalen zelf wat ze eerst doen, op welke manier ze hun werk aanpakken, waar en wanneer ze werken.

Meer over afwisseling en autonomie inbouwen

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2021

 in de gloednieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken
het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld jouw organisatie aan

Ook in 2021:

Global Online Happiness at Work Summit

Meer weten