0
Nieuws

Gratis webinar over (de)connectie en werkgeluk

By 27 augustus 2021september 19th, 2021No Comments

Stichting Innovatie & Arbeid - Werkbaar Werk
Gratis Webinar

Organisaties, leidinggevenden en medewerkers kunnen op uiteenlopende manieren werken aan werkgeluk. What’s in a name? Sleutelen aan concepten zoals employee engagement, werktevredenheid, werkplezier, welzijn op het werk, employee experience, ze dragen allemaal bij aan een gelijkaardig doel:
zorgen dat werknemers zich goed kunnen voelen in hun vel.

Ook de Vlaamse werkbaarheidsmonitor en alle inspiratie rond werkbaar werk van de SERV Stichting Innovatie & Arbeid zijn initiatieven die op hetzelfde spoor zitten.

Wij zijn daarom ook verheugd om een boeiend (gratis) webinar van de Stichting Innovatie & Arbeid op de kalender van de Week van het Werkgeluk te mogen zetten rond het Nieuwe Werken en (de)connectie!

Gratis webinar:
Hoe (de)connectie organiseren voor meer werkgeluk?

Wanneer: maandag 20.09.2021 van 11u tot 12u15
Gepresenteerd door: Hendrik Delagrange, Stichting Innovatie & Arbeid

Wat komt aan bod in dit webinar?

‘Connectiviteit’ is de mogelijkheid om je als werknemer met het werk te verbinden buiten de gewone werkuren.
Wie vaak na de werkuren belt of e-mailt met het werk heeft veel meer kans op moeilijkheden met de werk-privébalans, terwijl de idee net is om die te verbeteren.

In het webinar ontdek je hoe dat komt en krijg je een reeks handvaten mee om daar iets aan te doen. Er zijn immers enkele vrij eenvoudige ingrepen om op deze manier voor meer werkbaar werk te zorgen en het werkgeluk een boost te geven.

Voor wie?
Iedereen die een beleid wil uitwerken rond telewerken en connectiviteit, met de focus op werk-privébalans.

Schrijf je nu helemaal gratis in

Opmerking: Wie zich inschrijft kan na afloop de opname (her)bekijken tot enkele weken na het webinar.

Nog meer inspiratie rond Werkbaar Werk en Goed Organiseren?

Schrijf je dan ook in voor het andere gratis webinar van de Stichting Arbeid & Innovatie tijden de Week van het Werkgeluk – op dinsdag 21 september om 14u.

Meer info en inschrijven

Werkbaar werk, de SERV en de Stichting Innovatie en Arbeid 

De Stichting Innovatie & Arbeid maakt deel uit van de SERV en voert onderzoek uit van en voor de Vlaamse sociale partners. De Stichting Innovatie & Arbeid werkt rond drie thematische clusters: arbeidsmarkt en innovatie in ondernemingen en organisaties, werkbaar werk en langere loopbanen en ondernemerschap, economie en innovatiebeleid

Werkbaar werk is van belang voor werknemers, ondernemers én organisaties. Wie werkbaar werk heeft, heeft meer plezier in het werk, leert meer, blijft langer werken en is minder vaak ziek. Deze website geeft je inzicht en inspiratie om effectief te werken aan werkbaar werk.

Meer over Werkbaar Werk

Wat is Werkbaar Werk?

Werkbaar werk heeft te maken met de kwaliteit van werk. Werkbaar werk is werk dat boeit en je laat groeien. Het is werk dat in balans is met je privéleven. Je krijgt er niet teveel stress van en je wordt er niet ziek van. Kortom: een werkbare job, dat is een fijne job die je lang kan volhouden!

Ontdek alle componenten van Werkbaar Werk via onderstaande link.

De componenten van Werkbaar Werk

Een goede werkorganisatie verbetert de kwaliteit van het werk

We leven in een complexe en steeds veranderende wereld. Organisaties en bedrijven werken met complexe markten en technologie die tegen een hoog tempo verandert. Daarbovenop groeit de krapte op de arbeidsmarkt. Dat vraagt om nieuwe businessmodellen en meer flexibiliteit. Een goede werkorganisatie is daarbij cruciaal.

Goed organiseren biedt niet alleen een antwoord op deze uitdagingen, maar verbetert ook de kwaliteit van het werk. Goed organiseren kan je door in teams te werken, door oog te hebben voor voldoende afwisseling en autonomie en door werk en privé in balans te houden. Ook het invoeren van aspecten van Het Nieuwe Werken of ondersteuning krijgen van je netwerk biedt kansen om het werk goed te organiseren.

Het Nieuwe Werken toepassen?

Het Nieuwe Werken is een combinatie van drie elementen: coachend leiderschap, werken waar en wanneer je wilt en een kantoorinrichting die daarop is afgestemd. Bedrijven en organisaties die Het Nieuwe Werken volgens het oorspronkelijke idee invoeren, doen dat omdat ze een nieuwe, moderne dynamiek willen in hun onderneming en willen loskomen van de strakke, hiërarchische manier van werken en de ‘negen tot vijf’ regelingen. Medewerkers zijn geïnteresseerd in die ruime autonomie en de nieuwe kantoorinrichting ziet er vaak prachtig uit.

Andere bedrijven voeren Het Nieuwe Werken in omdat ze zo besparingen kunnen realiseren. Omdat steeds meer mensen thuiswerken (of op een andere plaats) zijn veel werkplaatsen regelmatig onbezet. Als je dan ook met werkplekdelen of ‘flexdesks’ werkt (je kiest elke dag weer een plaatsje), volstaat cijfermatig gezien een kantoor voor maar 60% van het totaal aantal medewerkers. Je moet dan wel zo goed als volledig papierloos werken en een clean-desk principe toepassen.

Meer over het Nieuwe Werken

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2021

 in de gloednieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken
het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld jouw organisatie aan

Ook in 2021:

Global Online Happiness at Work Summit

Meer weten