0
Nieuws

Interview met Leo Bormans, ambassadeur van de Week van het Werkgeluk

By 23 september 2020juli 18th, 2022No Comments

Leo Bormans
Ambassadeur van de Week van het Werkgeluk

Niemand minder dan Leo Bormans draagt de Week van het Werkgeluk een bijzonder warm hart toe en zet zijn schouders als ambassadeur onder dit initiatief dat werkgeluk tot de normaalste zaak van de wereld wil maken voor iedereen.

Van harte dank, Leo!

Interview met Leo Bormans
Ambassadeur van de Week van het Werkgeluk

Nog meer top tips voor meer (werk)geluk

Een tip voor meer werkgeluk

Wat maakt mensen echt gelukkig?

Leo Bormans Team Geluk

Leo Bormans over werkgeluk:

Geluk is niet te koop, maar het is wel maakbaar. 10% à 40% van ons geluksgevoel kunnen we beïnvloeden mede door een positieve mindset. En zo hoeven we ons dus niet te beperken tot de voorzichtige term ‘tevredenheid’. Geluk is iets wat we zeker en vast mogen in de mond nemen. Als je dan constateert dat 1op 3 Vlaamse werknemers echt niet gelukkig zijn op hun werk, kunnen we dat dan wel blijven aanvaarden? Zouden we daar niet eens iets aan doen?

Echter, we zullen het niet oplossen door de kantoren vol te hangen met ballonnen en smileys of door losse, vrijblijvende initiatieven. We gaan het anders moeten aanpakken, namelijk door fundamentele keuzes te maken waardoor we HRM vervangen door HBM. Het gaat niet langer om Human Resources Management maar om Human Beings Management. We zijn immers geen human doings maar nog altijd human beings.

Plezier is alvast een basisvoorwaarde om een beetje gelukkig te zijn. Maar er zijn ook nog 2 hogere niveaus die we kunnen aansnijden. En die hebben te maken met ons engagement (we willen eigenlijk graag dingen doen) en met een meaningful life (we willen waardevolle en betekenisvolle dingen doen). En wanneer organisaties daartoe kunnen bijdragen, dan zijn we op de goede weg. Dat we ten eerste al een beetje plezier kunnen hebben op ons werk. Maar ook dat we betekenisvolle dingen kunnen doen, ons engagement kunnen tonen, samen met anderen, terwijl we mogen zijn wie we zijn en mogen worden wie we willen worden. En wanneer ons werk zin en betekenis kan geven aan ons leven, dan kan dat niet alleen bijdragen aan ons werkgeluk, maar tevens aan ons geluksgevoel in het algemeen.

Meer over Leo Bormans op www.leobormans.be

Neem jij ook deel aan de Week van het Werkgeluk?

Onderteken het Manifest en toon dat je werken aan werkgeluk belangrijk vindt.

Teken het Manifest

Neem deel aan één van de activiteiten gedurende de Week van het Werkgeluk.

Naar de kalender

Meld jouw organisatie aan en word één van onze Happiness at Work Hero Cases.

Meld je aan