0
Nieuws

Leo Bormans over werkgeluk

By 3 mei 2019mei 9th, 2019No Comments

Leo Bormans over werkgeluk

Leo Bormans keynote speaker

Geluk is niet te koop, maar het is wel maakbaar. 10% à 40% van ons geluksgevoel kunnen we beïnvloeden mede door een positieve mindset. En zo hoeven we ons dus niet te beperken tot de voorzichtige term ‘tevredenheid’. Geluk is iets wat we zeker en vast mogen in de mond nemen. Als je dan constateert dat 1op 3 Vlaamse werknemers echt niet gelukkig zijn op hun werk, kunnen we dat dan wel blijven aanvaarden? Zouden we daar niet eens iets aan doen?

Echter, we zullen het niet oplossen door de kantoren vol te hangen met ballonnen en smileys of door losse, vrijblijvende initiatieven. We gaan het anders moeten aanpakken, namelijk door fundamentele keuzes te maken waardoor we HRM vervangen door HBM. Het gaat niet langer om Human Resources Management maar om Human Beings Management. We zijn immers geen human doings maar nog altijd human beings.

Plezier is alvast een basisvoorwaarde om een beetje gelukkig te zijn. Maar er zijn ook nog 2 hogere niveaus die we kunnen aansnijden. En die hebben te maken met ons engagement (we willen eigenlijk graag dingen doen) en met een meaningful life (we willen waardevolle en betekenisvolle dingen doen). En wanneer organisaties daartoe kunnen bijdragen, dan zijn we op de goede weg. Dat we ten eerste al een beetje plezier kunnen hebben op ons werk. Maar ook dat we betekenisvolle dingen kunnen doen, ons engagement kunnen tonen, samen met anderen, terwijl we mogen zijn wie we zijn en mogen worden wie we willen worden. En wanneer ons werk zin en betekenis kan geven aan ons leven, dan kan dat niet alleen bijdragen aan ons werkgeluk, maar tevens aan ons geluksgevoel in het algemeen.

Leo Bormans
Meer over Leo Bormans op www.leobormans.be

Je kan Leo Bormans aan het woord horen als keynote speaker op het slotevent van de Week van het Werkgeluk op 27 september in ULB Brussel.

Boek hier je ticket