... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Hero CaseNieuws

Geluk op het werk bij Actum

By 12 oktober 2021juli 18th, 2022No Comments

Happiness at Work Hero Case:

De Week van het Werkgeluk zet organisaties in de kijker die (welzijn en) werkgeluk van medewerkers belangrijk vinden en zich daar duurzaam voor inzetten. 

Vandaag zetten we de spotlight op Actum:

Actum (hoofdzetel Poperinge) is opgericht in 2003 en uitgegroeid tot een VCA-P -en EN1090-gecertifieerde KMO met meer dan 200 medewerkers.

Als technisch georiënteerd bedrijf zijn zij de referentie op vlak van elektromechanisch onderhoud, het moderniseren van industriële machineparken en de plaatsing en ontwerp van metaalconstructies.

Verfijnd maatwerk is al sinds dag één de standaard.

Actum is voornamelijk actief in België en Noord-Frankrijk, in opdracht van productiebedrijven in de meest diverse industrietakken.

Hoe Actum van de Week van het Werkgeluk iets heel bijzonders heeft gemaakt ontdek je hieronder. Ze vertellen daarnaast ook iets meer over op welke manier ze (ook buiten de speciale themaweek) welzijn en werkgeluk hoog in het vaandel dragen:

Bij Actum doen we ons best om iedereen (werk)gelukkig te maken.
Tijdens de week van het werkgeluk staken we daar een tandje bij.

We startten de week met een groepsfoto. Aangezien we ons nog steeds in een gezondheidscrisis bevinden, droeg iedereen een mondmasker op de foto. Maar hoe zie je dan dat onze Actummers gelukkig zijn? Iedereen tekende op zijn/haar masker een lachend mondje

Op kantoor en op de werkvloer hingen we ook de complimentenposter uit. Om onze medewerkers aan te moedigen om elkaar een extra complimentje te geven.

Daarnaast liep er gedurende de hele week een wedstrijd. Iedere Actummer kon deelnemen!

Wat moesten ze doen? Gewoon laten weten wat werkgeluk voor hen betekent.
Daarin mochten onze medewerkers creatief zijn: ze konden het laten weten via een foto, video, tekstje, gedichtje, ….

Zitten er minder creatieve werknemers onder ons?
Geen probleem! We introduceerden een geluksbingo ter inspiratie.

Op het einde van de week werden 10 winnaars gekozen. We kregen heel wat inzendingen binnen, dus er werden willekeurig 10 winnaar verkozen. We maakten ook een collage van de winnende inzendingen. De gelukkigen kregen een Win for Life ticket. Waren zij de gelukkige met het winnende ticket?

Hoe we de week van het werkgeluk afsloten? Met een ijsje natuurlijk!
Want zeg nu zelf, wie wordt er niet gelukkig van een ijsje?

Maar eigenlijk is het bij Actum iedere week wel een beetje de week van het werkgeluk.

Doorheen het jaar werken we op verschillenden manieren aan het werkgeluk:

– Zo moedigen we onze Actummers aan om te sporten. Een gezonde geest in een gezond lichaam, daar staan wij achter! We hebben sport t-shirts, wieleroutfits en een groep op Strava.
– Daarnaast maken we ook gebruik van de klassieke manieren om onze medewerkers dagelijks gelukkig te maken. Denk maar aan de koffiemachines, voor een lekker bakje koffie en de essentiële koffieflets daarbij.
– Ook de nette kantoorruimtes met kamerplanten, zorgen voor werkgeluk. We hebben een voetbaltafel voor tijdens de pauzes en picknicktafels om samen buiten te lunchen.
– Later dit jaar organiseren we nog een teambuilding en een quiz voor de Warmste Week. Ook krijgen onze Actummers nog een attentie van Sinterklaas. Tenminste, als ze dit jaar flink geweest zijn.
– We trachten veel op de werf aanwezig te zijn voor nauw contact met onze arbeiders en we hechten veel belang aan veiligheid!

Wij zijn trots op al onze Actummers en hun inzet!

Reasons for success

We vroegen aan Chief Happiness Kim Hilgert van Tryangle Happiness & Well-Being at Work om haar feedback over deze werkgeluk initiatieven:

– Fantastisch om te zien dat er extra initiatieven worden georganiseerd tijdens een speciale themaweek, maar dat werkgeluk dagdagelijks belangrijk voor hen is.
– Hoe Actum bewust aandacht besteedt aan de positieve aspecten (nadenken over wat je gelukkig maakt, elkaar complimentjes geven, kleine attenties op uiteenlopende momenten,…) zorgt voor een inspirerende, positieve werkcultuur.

– De continue inzet van Actum om naar aanleiding van speciale gelegenheden medewerkers uit te nodigen en samen te brengen, maar ook om doorheen het jaar het contact met en tussen medewerkers aan te zwengelen, daar worden wij blij van!
Kortom, prachtige happiness at work best practices!

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.