... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Hero CaseNieuws

Werkgeluk bij DD Engineering

By 23 september 2021juli 18th, 2022No Comments

Happiness at Work Hero Case:

De Week van het Werkgeluk zet organisaties in the spotlight die aandachtig zijn voor het (welzijn en) werkgeluk van medewerkers en zich daar duurzaam voor inzetten. 

Vandaag zetten we de aanpak van DD Engineering in de kijker:

DD Engineering is een multidisciplinair ingenieursbureau. Ze behandelen investeringsprojecten van A tot Z, waaronder volledig nieuwe productiesites, uitbreidingen of optimalisaties van deze productiesites binnen de procesindustrie. De procesindustrie is in de brede zin van het woord, waaronder de voedingssector, chemie, afvalverwerking, vloerbekleding, … Ze nemen het project in handen en werken steeds samen met de klant op een pragmatische manier.

Zelf zeggen ze graag: “We engineering de fabrieken van morgen!”.  

Werkgeluk betekent voor ons focus op het welzijn van onze medewerkers. We besteden tenslotte veel tijd op het werk, daarom is het zeer belangrijk dat iedereen zich zowel fysiek als mentaal goed kan voelen op de job.
Hoe vertaalt zich dat?

Voldoening op het werk: we willen iedereen kunnen inzetten op zijn of haar sterktes: daarom is er naast het engineeren ook ruimte om mee te werken aan interne projecten zoals een interne opleiding verzorgen, meewerken aan de wiki of lid zijn van het feestcomité.

Work life balance: we bieden flexibiliteit: we werken met een systeem van flexibele werkuren en laten ook ruimte om op meerdere plaatsen te werken: hetzij bij de klant, hetzij in één van de kantoren of een dagje thuiswerk.

Stabiliteit en zekerheid: Correcte verloning is zeer belangrijk en daar besteden we dan ook aandacht aan.

Leuke werkplek: we trachten de kantoren zo in te richten dat er een type werkplek is per type taak: zo hebben we bijvoorbeeld in kantoor Gent de bibliotheekruimte voor de momenten waarop je je wil focussen en anderzijds ook de open workspace waar samenwerking mogelijk gemaakt wordt.

Fysieke en mentale gezondheid: we nemen het een stapje verder dan enkel vers fruit op kantoor. We doen ook sportchallenges, challenges rond gezonde voeding en durven al eens een meeting wandelend te doen.

Naar sociale contacten toe organiseren we op heel geregelde basis momenten om samen te komen:
– Zoals bijvoorbeeld onze opleidingsnamiddagen en equipevergaderingen;
– We organiseren ook tweewekelijks terugkomdagen op vrijdag, waarbij we met zo veel mogelijk mensen op kantoor zijn. Het is natuurlijk belangrijk om eens te kunnen checken hoe het met je favoriete collega gaat;
– Afgelopen zaterdag hebben we bijvoorbeeld met enkele DDE’ers meegelopen met de Viking Run. Onze sportieve beentjes haalden we hier graag voor uit. Ook een leuk teammoment, aangezien je niet alleen over de hindernissen kon raken en we elkaar hielpen;
– Afgelopen maandag was de eerste keer dat we met ons allen terug fysiek een equipevergadering konden houden. Erna een hapje gaan eten en drinken in centrum Ieper hoorde hier natuurlijk ook bij!

Bij DD Engineering zijn we graag samen. Om op afstand de onderlinge connectie te behouden, hebben we dan ook enkele initiatieven op poten gezet. Hierdoor zochten collega’s elkaar opnieuw op om over koetjes en kalfjes te praten en verloren we elkaar niet uit het oog.

Zo hebben we afgelopen jaar activiteiten gelanceerd zoals team lunches en een dag om onze vrouwelijke ingenieurs in de bloemetjes te zetten, maar ook challenges, zoals:
Fit-Challenge: Tijdens de maand februari konden we punten scoren door niet alleen veel stappen af te leggen of touwtjespringen, maar vooral door samen sportief te zijn! Elkaar uitdagen en wandelmeetings waren nog nooit zo populair bij DD Engineering. Afstand en thuiswerk hield ons niet tegen, want videocall telde ook! Iedere maandagmiddag werd de stand gedeeld, wat ons competitief beestje alleen maar aanwakkerde! Tijdens de finale week zijn er letterlijk en figuurlijk de laatste sprintjes afgelegd.
Food-Challenge: We staan graag achter de kookpotten en genieten van een lekkere hap! Daarom organiseerden we een Food-Challenge: een aantrekkelijke foto van een zelfgemaakt gezond gerechtje maken! Want voeding is brandstof voor het lichaam en het oog wil ook wat.
Het Geluid: Iedere middag werd een opgenomen geluid gedeeld, samen met een quizvraag. Wie als eerste het juiste antwoord wist (en kon doorsturen), mocht een gokje wagen. Bij DD Engineering stond iedereen dan ook reikhalzend, met licht ongeduld, naar de quizvraag uit te kijken. Want nieuwsgierig, competitief en groepsgevoel definieert ons wel! Want ook vanop afstand is connecteren belangrijk!

Later dit jaar organiseren we ook een awarDD-feest om onze ingenieurs in de bloemetjes te plaatsen. Hierbij worden verschillende awards toegekend, waaronder:
– Expert van het jaar
– AmbassaDDEur van het jaar
– Sterkste nieuwkoer van het jaar
– ….
Het feest is in galastijl op een prachtige locatie met een 3-gangenmenu en feest achteraf.

Reasons for success

We vroegen aan Chief Happiness Griet Deca van Tryangle Happiness & Well-Being at Work om de drie sterkste punten te benoemen uit al deze prachtige werkgeluk initiatieven bij DD Engineering:

Haar feedback:
– DD Engineering zet op deze manier echt in op de fundamenten van werkgeluk (werktevredenheid en connectie) met een aanpak die aandacht geeft aan verloning, de werkplek en (virtuele én real life) momenten voor oprechte team verbinding.
– Ze verhogen de medewerkersbetrokkenheid en brengen het team op een unieke manier bij elkaar door aan de slag te gaan met challenges die het fysieke en mentale welzijn ondersteunen met sportieve, gezonde en ludieke invalshoeken.
– Ze brengen waardering tot leven op een werkplezierige manier aan de hand van hun awarDD én het bijhorende feest!
Het verdict: een sterke happiness at work best practice!

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.