... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Corona zet werkgeluk nog harder onder druk

By 11 september 2020juli 18th, 2022No Comments

Corona zet werkgeluk nog harder onder druk:
Angstige medewerkers en nood aan menselijk contact

De coronarevolutie maakt de 3e editie van de Week van het Werkgeluk (21-27 september 2020) relevanter dan ooit!

De corona crisis heeft op een bijzonder korte tijd de werkrealiteit volledig veranderd. Letterlijk van de ene dag op de andere moesten heel wat teamleaders en managers de controle loslaten en leren leiding geven vanuit vertrouwen. Heel wat medewerkers verloren de connectie met hun collega’s, hun job, hun vrijheid, hun optimisme. Dit blijkt niet enkel uit verzuchtingen, maar ook uit het onderzoek dat HIP-Consult voerde.

Cijfers over angst en menselijk contact

Het meest recente onderzoek van HIP-Consult, daterend van maart 2020 en dus afgenomen in volle crisisperiode, toont aan dat werkgeluk vandaag relevanter is dan ooit tevoren. De coronacrisis met bijhorende lockdown en maatregelen heeft immers een serieuze impact op het welbevinden. Corona heeft angst geïnjecteerd op de werkvloer: In 2020 rapporteerde 15% van de medewerkers angst te ervaren op het werk tegenover 9% in 2019. Ondersteuning is aan de orde want medewerkers voelen zich onzeker. Investeren in (mentaal) welzijn en geluk op het werk is vandaag dus fundamenteel.

Het mag niet verbazen dat thuiswerk, naast het ontdekken van voordelen zoals meer vrijheid en minder files, heel wat mensen met een gevoel van gemis heeft geconfronteerd:

  • 60% geeft aan dat ze de informele babbels en het contact met collega’s missen als ze thuis werken
  • 51% geeft aan dat ze echt menselijk contact nu meer zijn gaan waarderen

Het onderzoek van HIP-Consult maakt duidelijk dat de Belgische medewerker voldoende drive en werkgoesting heeft, maar nood heeft aan ondersteuning op de werkvloer. Net daarom organiseert Tryangle dit jaar de 3e editie van de Week van het Werkgeluk.

Werken aan werkgeluk

Omdat er nog heel wat opportuniteiten zijn om de scores in België te verbeteren, en om werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken, organiseert Tryangle ‘de Week van het Werkgeluk’. Dit internationale initiatief is ondertussen reeds aan zijn 3e editie toe in België en vindt plaats van 21 tot 27 september 2020. De Week van het Werkgeluk wil werkgevers en werknemers inspireren om actief te werken rond werkgeluk.

Op vrijdag 25 september wordt de themaweek afgesloten met een uniek online inspiration event. Een gevarieerd digitaal programma met keynotes van Chief Happiness Griet Deca en Ynzo van Zanten van het Nederlandse chocoladebedrijf Tony’s Chocolonely, dat ook in coronatijden blijft slagen in werkgeluk binnen hun bedrijf. Dit aangevuld met verschillende dynamische digitale workshops en creatieve netwerking sessies om gelijkgestemde professionals met elkaar in contact te brengen. Alle info over de themaweek en het afsluitend online evenement is te vinden op https://www.weekvanhetwerkgeluk.be/.

 

Tryangle ondersteunt organisaties en werknemers in het oplossen van absenteïsme en productiviteits-issues door te werken aan welzijn op het werk en aan werkgeluk. Gelukkige werknemers zijn immers productiever!

Het onderzoek van HIP-Consult “Werken in tijden van Corona” vond plaats in volle crisistijd (maart 2020) en werd afgenomen bij 1000 werknemers in België.

 

Voor meer duiding of een uitgebreid interview, neem contact op met Griet Deca – griet@tryangle.be.

Neem jij ook deel aan de Week van het Werkgeluk?

Onderteken het Manifest en toon dat je werken aan werkgeluk belangrijk vindt.

Teken het Manifest

Neem deel aan één van de activiteiten gedurende de Week van het Werkgeluk.

Naar de kalender

Meld jouw organisatie aan en word één van onze Happiness at Work Hero Cases.

Meld je aan