... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Hero CaseNieuws

De impact van de werkomgeving op werkgeluk volgens PROCOS Group

By 27 september 2023No Comments

– Happiness at Work Hero Case –

Deze Hero Case mochten we ontvangen van Ann Bundervoet van PROCOS Group.

Over PROCOS Group

Met “Space, Software & Soul for better days on the job” ondersteunt dit bedrijf medewerkers, teams en organisaties met de juiste fysieke, digitale en menselijke werkomgeving te creëren.

Voor betere dagen op het werk. Beter teamwerk. Meer business. Meer ‘soul’.

 

PROCOS Group over werkgeluk

Werkgeluk …. een woord dat voor ons team is uitgevonden. Al 30 jaar adviseren we organisaties om de werkomgeving beter aan de medewerkers en de teams aan te passen. Met veel SOUL versterken we de link tussen de noden en “het kantoor”, wat dit vandaag nog mag betekenen. Een fijne werkomgeving staat voor ons gelijk aan veel werkgeluk.

Practice what you preach

Ook met ons eigen team (practise what your preach – weet je wel) ondernemen we heel wat om het werkgeluk van onze medewerkers hoog te houden. Naast een spik & span werkplek, die meer een ontmoetingsplek is, onderneemt het management heel wat om binnen de werkuren het werk aangenamer te maken:

  • PROCOS Academies: een forum waarop medewerkers hun ervaringen in een project kunnen delen en in een veilige omgeving kennis kunnen delen.
  • Doorgedreven vorm van remote work waarbij we alle nodige technologie en meubilair voorzien om de balans tussen werk en privé te optimaliseren
  • Psychosociale ondersteuning door de adviseurs van IDEWE bij conflicten en/of crisis momenten
  • Opleidingsplan per medewerker dat jaarlijks in het functioneringsgesprek aan bod komt
  • Uitgebreide on-boarding procedure voor nieuwe medewerkers inclusief een meter of peter
  • We betrekken onze medewerkers in de strategische oefeningen in workshops en betrekken hen bij de toekomst van ons bedrijf
  • 2 maandelijkse “PROCOS on Tuesday” event met presentatie van een project door een medewerker en een informeel moment met drink

SOUL

Maar SOUL is vaak ook buiten de kantoormuren.

Onze familiedag begint legendarisch te worden – hoeveel nieuwe baby’s verwachten we dit jaar? – en voor de studietrip vinden we elk jaar opnieuw een leuke bestemming. Het PROCOS FC (Feestcomité) organiseert dit steeds feilloos.

“For better days on the job, with Space, Software and Soul” maken we in ons team elke dag waar, zodat elke medewerker een perfecte ambassadeur voor ons bedrijf is.

PROCOS Group Manifest

PROCOS Group schreef ook een eigen manifest “For better days on the job” met als resultaat: meer groei, meer voldoening, meer energie en vooral meer Soul.
Klik op de afbeelding om het te downloaden.

Reasons for success

We vroegen aan Griet Deca, Chief Happiness van Tryangle Happiness & Well-Being at Work, om haar feedback omtrent deze werkgeluk aanpak:

“Een zeer treffend voorbeeld van hoe een organisatie de aanbevelingen die ze aan hun klanten geven ook zelf in de praktijk brengen.”

– “PROCOS Group past de principes van een motiverende werkomgeving intern toe door de eigen werkplek niet alleen netjes en nuttig te maken maar ze daarnaast ook te transformeren tot een inspirerende ontmoetingsplaats. Door medewerkers te voorzien van de nodige technologische en praktische ondersteuning om remote werken en een optimale work-life balans te faciliteren, aangevuld met psychosociale ondersteuning, tonen ze hun toewijding aan het (mentale) welzijn van hun team.”

– “Ook de sterke focus op engagement en talentontwikkeling van deze organisatie trekt zeker mijn aandacht. Door hun medewerkers een podium te geven om kennis te delen en bij te leren in een veilige omgeving, naast een jaarlijkse opleidingsplan, zetten ze in op persoonlijke groei en professionele ontwikkeling, wat niet alleen motiveert, maar ook de organisatorische effectiviteit versterkt.”

– “Tot slot is ook het creëren van sterke connecties een cruciaal element in de werkgeluk aanpak van PROCOS Group. Ze zorgen voor een naadloze integratie van nieuwe medewerkers met een uitgebreid onboarding programma en bieden een persoonlijke begeleiding door middel van meter- of peterschap. Ook de teamcohesie krijgt de nodige aandacht dankzij (terugkerende) events, zoals “PROCOS on Tuesday”, familiedagen waar iedereen naar uitkijkt en zelfs studietrips met verrassende bestemmingen. Een erg leuke manier om elkaar zowel op de hoogte te houden van wat er speelt binnen de organisatie, als ruimte te maken voor informele momenten en de banden te versterken.”

Als je het mij vraagt, een sterk “walk your talk” verhaal, een fraai manifest en een ferme Happiness at Work Hero Case!

Kunnen we in jouw team of organisatie ook gelukkige medewerkers vinden?
Wil je jullie initiatieven ook in de kijker zetten?
Meld je dan aan als Happiness at Work Hero Case.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Ontdek de activiteiten van 2023

 in de gloednieuwe kalender

Naar de kalender

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld je organsatie aan

Doet jouw organisatie iets speciaals tijdens de themaweek? Zet je activiteiten in de kijker!

Download de visuals