... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Kapitein Werkgeluk zet werkgeluk in het onderwijs in de schijnwerpers in Brugge

Kapitein Werkgeluk, een initiatief voor meer werkgeluk voor leerkrachten!

In het kader van de Internationale Dag van Geluk heeft Kapitein Werkgeluk, een initiatief van Howest gericht op het bevorderen van werkgeluk onder (startende) leerkrachten en middelbare scholen, een symbolische actie ondernomen op het Stationsplein in Brugge. Deze actie, een samenwerking met Brugge 2030, benadrukt het belang van werkgeluk in het onderwijs door middel van een unieke guerrilla-actie waarbij de grootste vlag met het thema ‘wat is jouw idee van geluk?’ aan het onderwijs werd geschonken.

Diverse middelbare scholen uit Brugge en omgeving werden uitgenodigd om hun visie op werkgeluk uit te drukken op dit zeil, wat resulteerde in een collectieve creatie die niet alleen werkgeluk promoot maar ook als krachtig symbool dient om de dialoog over dit onderwerp aan te moedigen. Deze actie volgt op eerdere initiatieven van Kapitein Werkgeluk, waaronder het opvallende Knikje-en-Kopje-bordje met Zarra Neirynck, en toont de voortdurende inzet voor het bevorderen van positieve werkomgevingen binnen het onderwijs.

Schepen van cultuur Nico Blontrock uitte zijn steun voor het initiatief: “Een warm Brugge is een stad waar de inwoners gelukkig zijn, en geluk op de werkvloer is daar onlosmakelijk mee verbonden. Dit initiatief, dat streeft naar een aangename werkomgeving, heeft mijn volledige steun. We zetten hier ook binnen de volledige cluster Cultuur vol op in.”

De actie van vandaag onderstreept het belang van werkgeluk en hoe essentieel het is voor het creëren van een positieve en ondersteunende gemeenschap, zowel in het onderwijs als daarbuiten.

Artikel zoals verschenen op Brugge Express.

Meer over de Week van het Werkgeluk

Steun de Week van het Werkgeluk

en onderteken het Werkgeluk Manifest

Het manifest tekenen

OPROEP: Toon ons hoe jouw organisatie werkt aan werkgeluk en inspireer anderen

Meld je organsatie aan