... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Koffie zonder klagen

By 13 januari 2020januari 20th, 2020No Comments

“Koffie zonder klagen”, met de ondersteuning van Prof. Dr. Dirk De Wachter en Prof. Dr. Lieven Annemans.

Op Blue Monday, 20 januari 2020, lanceert de succesvolle reeks “30 dagen zonder klagen” de actie
“Koffie zonder klagen”. De opzet van de actie is eenvoudig: zoveel mogelijk koffiemachines in
Vlaanderen versieren met de poster (zie bijlage), want positiviteit werkt!

waarom kiezen voor positiviteit

7 Redenen om te kiezen voor positiviteit

Resultaten van meer dan 200 wetenschappelijke studies bij meer dan 275 000 mensen hebben aangetoond dat geluk en positiviteit in bijna alle facetten van ons leven (gezondheid, relaties, vriendschappen, creativiteit, loopbaan, …) leiden tot succes.

Waarom zou je als medewerker kiezen voor positiviteit?

  • Onderzoek in positieve psychologie onthult de kracht van positiviteit, door te focussen op de mogelijkheden ipv de onmogelijkheden, om zo het welzijn van mensen te bevorderen.
  • Positiviteit is goed voor de gezondheid (Shawn Achor – The Happiness Advantage – Harvard)
  • Gelukkige mensen zijn gezonde mensen.

Waarom zou je als organisatie kiezen voor positiviteit?

  • Gelukkige medewerkers melden zich minder ziek dan ongelukkige. Ongelukkige werknemers zijn 1,25 dagen per maand ziek. Dus 15 ziektedagen per jaar.
  • Teamleaders die vaker positieve feedback geven en een positieve omgang met elkaar stimuleren verbeteren de productiviteit met 40% (Losada, 2008)
  • Sterke sociale banden tussen medewerkers levert tot betere prestaties en tot bijna € 1000 meer omzet per jaar (MIT, Baker, 2009)
  • Medewerkers die zich sterk verbonden voelen met hun manager leveren gemiddeld € 600 meer op voor het bedrijf (MIT)

Doel van de actie

Het doel van de actie is duidelijk: We willen mensen graag motiveren om te kijken naar de positieve dingen, dus te kiezen voor meer positiviteit en minder klagen. Door deze koffie samen te drinken creeëren we een moment van verbinding, de belangrijste sleutel naar geluk. We tonen met deze actie aan dat je positiviteit kan leren: door bij iets dat we dagelijks doen, bewust te zijn van onze mindset. We kunnen immers bij het drinken van onze dagelijkse koffie iets positiefs te vertellen. Nodig je buren uit, roep je collega’s bijeen, om samen een positieve koffie te drinken. Positiviteit heeft niets te maken met blind zijn voor het negatieve in je omgeving. Het betekent wel dat je er bewust voor kiest op een positieve manier in het leven staan.

 Details van de actie

De actie start op Blue Monday, wat gekend staat voor de meest depressieve dag van het jaar en zal doorlopen tot en met de Week van het Werkgeluk in september 2020 (21/9/20-27/9/20).

Download de poster hier en hang hem op aan je koffiemachine.

De initiatiefneemsters van deze actie zijn:

Isabelle Gonnissen is Sales & Marketing manager bij Solvay. Ze is één van de bezielsters achter de succesvolle campagne ’30 dagen zonder klagen’, die in 2018 meer dan 30.000 Vlamingen inspireerde, en auteur van het boek ‘Kies Positief’, die de lezer aanzet om positiever in het leven te staan. In 2019 telden de 2de campagne “Kies Positief, meer dagen zonder klagen” 80.000 deelnemers.

Isabelle is te bereiken op isabelle.gonnissen@solvay.com of 0475/364462

Griet Deca is Chief Happiness en co-founder van Tryangle. Samen met haar team maakt ze werk van welzijn op het werk en werkgeluk via training, coaching, teambuilding en consulting. Tryangle organiseert elk jaar de Week van het Werkgeluk in België om van werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken. In 2018 schreeft Griet Deca het boek « Van welvaart naar werkgeluk » en in 2019 werd ze verkozen tot Gelukspersoonlijkheid van het jaar.

Griet is te bereiken op griet@tryangle.be of 0496 37 15 19

De ambassadeurs van deze actie zijn:

Prof dr. Dirk De Wachter is psychiater en psychotherapeut in het UPC KU Leuven. Hij is expert in systeem- en gezinstherapie en verantwoordelijk voor het dagactiviteitencentrum Sint-Maarten op campus Kortenberg. Aan de KU Leuven is hij verbonden als opleider en supervisor in de gezinstherapie.

Dirk De Wachter is een veelgeprezen auteur. Hij schreef diverse bestsellers, waaronder het maatschappijkritische Borderline Times, Liefde. Een onmogelijk verlangen? en Museum Dirk De Wachter.

Prof dr. Lieven Annemans is hoogleraar in de gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Gent. Hij was acht jaar voorzitter van de Vlaamse Gezondheidsraad en president van de Internationale vereniging voor Farmaco-economie (ISPOR). Prof. Annemans schreef de boeken De prijs van uw gezondheid (2014) en Je geld of je leven in de gezondheidszorg (2016). Hij is ook auteur van meer dan 250 internationale wetenschappelijke publicaties over gezondheidseconomie.

Truus Druyts is actief als performancecoach en helpt ondernemers en leidinggevenden op het vlak van spreken voor publiek, (zelf)liefde en (zelf)leiderschap. Jaarlijks begeleidt ze maatschappelijk kwetsbare vrouwen: 60 tot 80% van hen laat de kansarmoede voorgoed achter zich. Truus is nog steeds gekend als actrice en scheef ook het boek “100 redenen waarom ik van je hou”. Als radiopresentatrice lepelde ze powertools binnen met haar inzichten, humor, kracht en kwetsbaarheid. Truus gaat voor liefde. Met ballen. Ze is krachtig, kwetsbaar en echt en wil het podiumbeest in je wakker maken zodat jij onblusbaar jezelf kan zijn.

Leo Bormans

Leo Bormans is als geluksambassadeur is wereldwijd bekend met “The World Book of Happiness”, “The World Book of Hope” en “The World Book of Love”. Naast auteur is hij ook een begeesterende keynote spreker over onderwerpen zoals geluk, optimisme en hoop. Leo Bormans deed uitgebreid onderzoek naar geluk en ontwikkelde “Team Geluk”, een dynamische coachingstool om bedrijven en teams te inspireren voor een warmere en hechtere samenwerking. Hij zet zich dagelijks in voor een hechte samenleving, steunt ontwikkelingswerk en is ambassadeur voor verschillende organisaties in Oost en West. Leo Bormans besteedt bijzondere aandacht aan het geluk en welbevinden van iedereen.

Voor meer info, kan je terecht bij de intiatiefneemsters :

Isabelle Gonnissen: isabelle.gonnissen@solvay.com of 0475/364462

Griet Deca: griet@tryangle.be of 0496 37 15 19