... ALL OTHER SCRIPTS MUST BE PLACED BELOW
0
Nieuws

Gastblog – Werkgeluk en meer samen bewegen, a match made in heaven

By 16 september 2020juni 30th, 2022No Comments

Werkgeluk en meer samen bewegen:
a match made in heaven

De mate van werkgeluk van werknemers hangt af van een hele reeks factoren, zowel mentaal als fysiek. We spraken eerder al over de impact van gezonde voeding op het werkgeluk. Maar ook regelmatig bewegen en sociale connectie tussen collega’s hebben een grote invloed op hoe gelukkig werknemers zich voelen.
Als werkgever kan je dus het werkgeluk van je medewerkers een ongelooflijke boost geven door beide te combineren en je werknemers te stimuleren om samen te pauzeren, met gezonde tussendoortjes uiteraard, en samen meer te bewegen.
Van bewegen worden we gelukkig, het bewijs kan je vinden in al die lachende gezichten op de talloze sportterreinen en fiets- en wandelpaden. Regelmatig bewegen maakt ons bovendien ook gezonder, onze bloeddruk gaat ervan dalen, ons immuunsysteem wordt versterkt, onze spijsvertering verloopt vlotter en ga zo maar verder.
Gezonde werknemers, zijn gelukkigere werknemers omdat ze zich lekker in hun vel voelen en tonnen energie hebben om hun dag productief in te vullen.

Mentaliteitsverandering

Werkgevers zien de tijd die medewerkers spenderen aan pauzes en praatjes onder collega’s, nog te vaak als verloren tijd. Regelmatig een pauze nemen is echter ontzettend belangrijk om zich goed te kunnen concentreren doorheen de dag. Het maakt werknemers net productiever en het heeft een enorm positief effect op ons brein. Op de blog van JustBite kan je ontdekken wat pauzes doen met onze hersenen. Spoiler alert: niets dan goeds!

Aan de slag!

Hoe zorg je er nu voor dat je werknemers samen gezond gaan pauzeren en meer beginnen te bewegen op het werk? Begin klein en eenvoudig. Geef het goede voorbeeld en organiseer bijvoorbeeld regelmatig een wandelmeeting met collega’s.

Wil je het werkgeluk in jouw bedrijf to the next level brengen? Pik dan even deze 4 tips mee:

  • Offreer, informeer en stimuleer: geef je werknemers gezonde tussendoortjes én alle informatie die ze nodig hebben om meer te weten over gezonde keuzes, beweging en gezond pauzeren. Zorg er ook voor dat de gezonde snacks die je hen aanbiedt, niet gewoon op de bureaus staan, maar zet ze een eindje verder weg, zodat medewerkers hun benen wat moeten strekken om hun gezond tussendoortje te scoren. JustBite biedt een mooi aanbod aan gezonde snacks aan én bovendien ook informatieve brochures, flyers, … om werknemers te informeren over gezond pauzeren!
  • Bewegen werkt aanstekelijk. Bewegen is een sociaal ding. Mensen sporten graag samen en motiveren elkaar op die manier om vol te houden en met veel plezier te bewegen. Wedden dat als een collega een initiatief lanceert om ‘s middags een frisse neus te halen tijdens een korte wandeling, er veel collega’s zullen volgen? Stimuleer dergelijke initiatieven, het kan het begin zijn van een mooie sportcultuur binnen het bedrijf.

  • Make some room: als collega’s met initiatieven op de proppen komen om over de middag samen een leuke sportactiviteit te doen, zorg er dan voor dat praktische problemen deze ideeën niet in de weg staan. Investeer in een degelijke fietsenstalling, koop een goede tafeltennis-set en maak een Ping-pong-room of voorzie een ruimte waar medewerkers samen aan yoga kunnen doen.

  • Tornooitje anyone? Onderschat zeker de kracht van competitiegeest niet. Organiseer bijvoorbeeld tornooitjes tussen de verschillende afdelingen binnen het bedrijf en maak van de plaats van het scorebord een échte ontmoetingsplek. Zo wordt bewegen een groepsactiviteit vol plezier, die bovendien nog het groepsgevoel aanwakkert en de medewerkers een hoog gevoel van betrokkenheid geeft.

Zorg er als werkgever dus voor dat gezond snacken, regelmatig pauzeren en samen bewegen een deel wordt van de bedrijfscultuur en het werkgeluk gaat gegarandeerd through the roof!

Met dank voor deze bijdrage van